Dámske parfumy pre rôzne príležitosti: Svadba, párty, pohovor

Dámske parfumy pre rôzne príležitosti: Svadba, párty, pohovor>

Parfum je dôležitou súčasťou celého outfitu. Podčiarkuje ho, zvýrazňuje vašu osobnosť a pomáha vám zaujať. Jeho výber závisí od mnohých faktorov, pričom jedným z nich je príležitosť, na ktorú si ho chcete vziať. Aký parfum sa hodí na svadbu, párty alebo pohovor a na čo si treba dať pozor?

Parfum na svadbu

Výber parfumu na svadbu by mal byť dobre premyslený. Preto si na jeho kúpu vyhraďte dostatok času a držte sa nasledujúcich tipov:

Myslite na štýl svadby

Štýl svadby, teda prevládajúce farby a výzdoba, vám dopredu napovie, aký typ vône by sa vám mohol hodiť.

  • Jemná a romantická svadba – ak ste si vybrali jemnejšie pastelové a krémové odtiene, poobzerajte sa po ženskej kvetinovej vôni. Skvelou voľbou je napríklad Tiziana Terenzi Kirke, ktorá kombinuje broskyňu, malinu, hrušku a konvalinku spolu so sladkou vanilkou, alebo Nina Ricci Nina, ktorá poteší aj mierne korenistým pižmom a cédrom.
  • Klasická a tradičná svadba – ak milujete tradície a rozhodli ste sa, že budú hlavným prvkom vašej svadby, je pre vás stávkou na istotu ťažší parfém, ako napríklad Lancome Tresor La Nuit Á La Folie alebo Bottega Veneta Illusione.
  • Boho svadba alebo svadba v prírode – veľký trend posledných rokov. Na takúto svadbu by ste mali zvoliť parfémy obsahujúce drevo a kvety, ako napríklad Burberry My Burberry alebo Swarovski Aura.

Nebojte sa siahnuť po parfume

Vône sa delia do viacerých kategórií, pričom parfémy sú najsilnejšie a najťažšie. Práve preto nie sú vhodné na bežné nosenie. Svadba však nie je bežný deň. Ide o špeciálnu udalosť, na ktorú si môžete dovoliť niečo zmyselnejšie a výraznejšie.

Rada odborníka

Parfum je na svadbu síce skvelou voľbou, no dávajte si pozor, aby ste to s ním neprehnali. Mohla by vás kvôli tomu začať bolieť hlava.

Vôňu vopred otestujte

Parfém, ktorý si vyberiete, nezabudnite otestovať a vyskúšať počas bežného dňa. Vôňa sa totiž po určitom čase mení a rozvíja. Na pokožke bude o niekoľko hodín voňať inak ako na papierovom testeri.

Takéto otestovanie vône je výborné aj na to, aby ste zistili, ako dlho vydrží bez nutnosti opakovanej aplikácie. Pravý parfum by mal vydržať celý deň aj noc. Parfémovú vodu budete musieť po niekoľkých hodinách znova naniesť.

lancome-tresor-la-nuit-parfumovana-voda

zdroj: Koku.sk

Parfum na párty

Chystáte sa na párty a neviete, aká vôňa by bola ideálna na túto príležitosť? Máme pre vás niekoľko rád.

Typ párty

Nie je párty ako párty. Plánujete ísť do nočného klubu, na dennú garden párty alebo na narodeninovú oslavu? Každé podujatie je charakteristické inými vlastnosťami, ktoré musíte brať do úvahy.

  • Párty v nočnom klube – parfum môže byť pokojne ťažší a výraznejší. Výbornou voľbou je napríklad Prada Paradoxe alebo Lady Gaga Fame, ktoré na pokožke vydržia dlhé hodiny aj po tom, ako sa vrátite domov.
  • Garden párty – konajú sa zvyčajne v lete a počas dňa. Vhodné je preto vybrať si niečo jemnejšie a ľahšie, ako napríklad Carolina Herrera Good Girl Blush alebo Lancôme Idôle.
  • Narodeninová oslava – charakteristická tým, že začína počas dňa a končí vo večerných až nočných hodinách. Vybrať by ste si preto mali niečo, čo je vhodné na denné aj nočné nosenie. Túto podmienku spĺňa napríklad Yves Saint Laurent Libre a Burberry Body Intense

Ročné obdobie

Výber parfému na párty výrazne ovplyvňuje aktuálne ročné obdobie. V lete si môžete vybrať aj ľahšie vône, pretože nebudete mať na sebe niekoľko vrstiev oblečenia. Naopak, v zime je ideálne hľadať niečo ťažšie, ktoré budete cítiť aj vtedy, keď si oblečiete hrubší sveter alebo kabát.

Osobný štýl

V neposlednom rade dbajte na svoj osobný štýl. Ste skôr jemný typ, ktorý uprednostňuje kvetinové vône, alebo vás priťahujú hlboké a ťažké tóny? Prípadne sa vám páčia zemité alebo kvetinové arómy? Pri kúpe parfému hľadajte predovšetkým to, čo sa vám páči a čo sa hodí k vášmu oblečeniu alebo líčeniu, ktoré preferujete.

Parfum na pohovor

Čaká vás dôležitý pracovný pohovor? Nezabúdajte, že prvý dojem robíte nielen outfitom, ale aj zvolenou vôňou. Ak si chcete byť istí, že ňou nič nepokazíte, dodržiavajte tieto pravidlá:

Zabudnite na ťažké vône

Príliš ťažká vôňa s obsahom zložiek ako pižmo, vanilka alebo santalové drevo môže pôsobiť rušivo a viesť k bolestiam hlavy. Preto by ste si mali vybrať niečo ľahšie, napríklad kvetinové alebo ovocné vône. Takéto zložky obsahujú parfémy ako Dsquared2 She Wood alebo Gucci Flora Gorgeous Jasmine.

Myslite na správne množstvo

Bez ohľadu na to, aký typ parfému si zvolíte, jeho nadmerné množstvo môže pôsobiť neprofesionálne. Preto je najlepšie aplikovať si zopár postrekov na krk a zápästia, odkiaľ sa bude vôňa postupne uvoľňovať.

Rada odborníka

Parfum neaplikujte na oblečenie, pretože by mohol zanechať viditeľné fľaky, ktoré rozhodne nespravia dobrý prvý dojem.

Všetko ovplyvní pracovná pozícia

Na výber parfému môže mať vplyv aj pracovná pozícia, o ktorú sa uchádzate. Napríklad od generálnych riaditeliek a vedúcich sa očakáva, že ich formálny outfit doplní sebavedomá a drahšia vôňa, ako sú Mancera Red Tobacco alebo Dolce & Gabbana Devotion

Naopak, v kreatívnych profesiách, ktoré sú uvoľnenejšie, môže byť vhodná jednoduchšia a jemnejšia vôňa. Príkladmi takýchto parfémov sú Xerjoff Erba Pura a Narciso Rodriguez Narciso Rouge.

gucci-flora-parfemovana-voda

zdroj: Koku.sk

Dôležité sú aj vaše preferencie

Na pohovor si vyberte parfém, ktorý sa vám páči a ktorý bude zodpovedať vašej osobnosti. Týmto spôsobom si podporíte sebavedomie, upokojíte sa a získate potrebnú silu na stretnutie s možným budúcom zamestnávateľom.