Pánsky parfum do kancelárie aj na stavbu

Pánsky parfum do kancelárie aj na stavbu>

Každé povolanie je iné, čo je dôvod, prečo si vyžaduje nielen iný outfit a príslušenstvo, ale aj vôňu. Správne zvolený parfém vie podčiarknuť osobnosť a vyvolať dobrý dojem, ktorý je často v pracovnom prostredí kľúčový. Ak máte pred sebou jeho nákup, no neviete, ktorá z možností by bola najlepšia, inšpirujte sa našimi tipmi.

Pánsky parfum do kancelárie

Pánsky parfum do kancelárie by mal byť jemný a diskrétny. Pri jeho výbere myslite na to, že takmer celý deň budete zatvorení v jednej miestnosti. Príliš ťažké arómy by mohli po krátkom čase prekážať nielen vám, ale aj kolegom, ktorí budú vo vašej blízkosti.

Ideálnou voľbou sú vône so sviežimi tónmi, ktoré pôsobia čisto a príjemne. K nim patria napríklad bergamot, mandarínka alebo pomaranč. Obľúbené sú však aj zložky ako levanduľa, vetiver, céder alebo santal, ktoré vedia upokojiť.

Z vôní, ktoré sú ako stvorené do kancelárie, môžeme spomenúť napríklad:

  • Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum – jej súčasťou je jemná levanduľa doplnená o výraznú a sladkú vanilku.
  • Xerjoff Erba Pura – obsahuje sviežu kombináciu citrónu, pomaranču a bergamotu, ktorú dopĺňajú ovocné tóny, jantár, biele pižmo a vanilka. Výsledná vôňa je výrazná, no nie vtieravá. 
  • Versace Eros Eau De Parfum – ďalšia ľahká a svieža vôňa, ktorá poteší zmesou citrónu, mäty, jablka, sladkej vanilky a ďalších korenistých zložiek.

parfemovana-voda-versace-eros

zdroj: Koku.sk

Ideálna vôňa pre kreatívcov

Pracujete ako grafik, dizajnér alebo novinár? Vaša kreativita by sa mala odraziť aj pri výbere parfému. Ten by mal zvýrazniť vašu individualitu a jedinečnú osobnosť. Preto sa nebojte siahnuť aj po menej tradičných a silnejších kombináciách.

K parfumom, ktoré potešia všetky kreatívne duše, patria:

  • Paco Rabanne 1 Million Lucky – ide o skvelú voľbu najmä kvôli príjemnej kombinácii grapefruitu, slivky, lieskového orieška, medu a kašmírového dreva.
  • Giorgio Armani Acqua di Gio Pour Homme – svieža vôňa, ktorá nie je príliš ťažká, no zároveň vás nebude ani nudiť. Jej zloženie obsahuje mnohé ingrediencie vrátane ruže, mandarínky, limetky, citróna a jazmínu.
  • Gucci Gucci by Gucci pour Homme – dominantná vôňa kombinujúca zložky ako breza, bergamot, fialka, koža a tabak.

Rada odborníka

Ak svoje kreatívne zamestnanie vykonávate v kancelárii, uistite sa, že parfém nie je príliš ťažký a nebude pri práci obmedzovať vás ani ľudí naokolo.

Parfém pre outdoorové zamestnania

Práca vo vonkajšom prostredí vám umožňuje vybrať si aj silnejšie a intenzívnejšie parfémy, ktoré obsahujú zložky ako tabak alebo koža. Výborné sú tiež drevité a zemité tóny vo forme vetiveru, cédra, santalu či borovice.

Neviete, ktorý parfum by bol vhodný do exteriéru? Vyskúšajte jeden z týchto:

  • Tom Ford Tobacco Vanille – parfémová voda, ktorá na pokožke vydrží dlhé hodiny. Sladké tóny sušeného ovocia sú v nej podporované vanilkou, kakaom, tabakom a korením.
  • Jean Paul Gaultier Ultra Male Intense – intenzívna toaletná voda, ktorej základ tvorí céder, vanilka, ambra a pačuli.
  • Versace Eros Flame – krok vedľa nie je ani táto parfumovaná voda, ktorej základ tvorený tonkou a vanilkou dopĺňa srdce z korenistého dreva, pelargónie a ruže.

Tip

Ak vás lákajú citrusové alebo kvetinové vône, nemusíte sa im úplne vyhýbať. Uistite sa ale, že sú doplnené o niečo výraznejšie, aby bolo parfum cítiť po celý deň.

Vôňa pre zamestnancov na vyšších pozíciách

Pracujete ako manažér alebo riaditeľ a potrebujete, aby vaša vôňa pôsobila dominantne a sebavedomo? Kľúčové je poobzerať sa po sofistikovaných parfumoch s vyváženou kombináciou sviežich, ľahkých a výrazných tónov.

Ako vrcholový manažér si môžete dovoliť aj hlbšie a robustnejšie vône obsahujúce kožu, tabak, pačuli alebo vetiver. Pri ich používaní však buďte opatrní. Takýto parfém stačí aplikovať v menšom množstve len na zápästie a krk.

Z parfémov vhodných pre vyššie postavených zamestnancov môžete vyskúšať napríklad:

  • Christian Dior Sauvage – dominantná a prenikavá pánska vôňa so srdcom z ružového korenia, muškátu a sečuánskeho korenia.
  • Bvlgari Pour Homme – dokonale vyvážená toaletná voda, ktorej hlavu tvoria jemnejšie tóny mandarínky, levandule, aldehydov a bergamotu, ktoré zvýrazňujú ťažšie zložky ako dub, céder či jantár.
  • Dior Homme Intense – silná sofistikovaná vôňa, ktorá pomocou vanilky, jantáru, kosatca a pižma podporí vaše sebavedomie aj dominanciu v práci.

vone-pre-zamestnancov

zdroj: Koku.sk

Vôňa pre tých, ktorí majú fyzicky náročné zamestnanie

Ste fitness trénerom, stavebníkom alebo vykonávate iné fyzicky náročné zamestnanie? Aj v takomto prípade je dôležité, aby ste zo seba mali dobrý pocit. Ten spolu s dezodorantom zaistí vhodne zvolená vôňa. Najlepšie je siahnuť po hlbokých a intenzívnych tónoch, o ktoré sa starajú zložky ako čierne korenie, vanilka, korenisté drevo, tabak či koža.

Z typov vôní sa zamerajte na parfémy alebo parfémové vody. Tie sú zo všetkých najsilnejšie a najtrvácnejšie, takže ich počas dňa nebudete musieť aplikovať opakovane.

K parfumom, ktoré sú pre vás perfektné, ak máte manuálnu prácu, patria:

  • Giorgio Armani Stronger With You Intensely – jemné tóny ružového dreva sa v tomto parfume snúbia s hrejivou škoricou, intenzívnou levanduľou a sladkým gaštanovým glacé. 
  • Versace Eros Flame – príťažlivá vôňa, ktorá v sebe skrýva kombináciu korenistého dreva, vanilky, rozmarínu, čierneho korenia a citrusov.
  • Chanel Bleu de Chanel Eau de Parfum Pour Homme – parfumovaná voda, ktorá kombinuje viacero zložiek vrátane pižma, muškátového orechu, zázvoru, pačuli, kadidla a santalového dreva. 

Nezabúdajte na svoje preferencie

Bez ohľadu na to, aké máte zamestnanie, zvolený parfém by sa vám mal páčiť. V opačnom prípade sa po jeho nanesení nebudete cítiť sebavedomo a dobre. Počas nákupu sa preto uistite, že vôňa obsahuje zložky, ktoré máte radi, alebo je od značky, ktorú preferujete.