Parfumy celebrít: Od Marilyn Monroe po moderné hviezdy

Parfumy celebrít: Od Marilyn Monroe po moderné hviezdy>

Herci, speváci a ďalšie osobnosti šoubiznisu veľmi dobre vedia, aká dôležitá je správne zvolená vôňa. Preto mnohí z nich nedajú dopustiť na kvalitné a obľúbené parfémy, ktoré si môžete veľmi jednoducho zaobstarať aj vy. Hľadáte nový parfém a premýšľate, že sa pri jeho výbere inšpirujete známymi celebritami? V tom prípade čítajte ďalej.

Marilyn Monroe a jej favorit, Chanel No. 5

Ikonický a legendárny parfum Chanel No. 5 si získal svoju slávu aj vďaka Marilyn Monroe. Tá naň upriamila pozornosť vo filme „Niekto to rád horúce“ z roku 1959. Neskôr, keď sa jej istý novinár spýtal, čo si oblieka večer do postele, odpovedala: „Len pár kvapiek Chanel No. 5.“

Chanel No. 5 je parfum, ktorý podčiarkuje ženskosť a eleganciu. Okrem Marilyn ho obľubujú aj ďalšie celebrity ako Catherine Deneuve, Carole Bouquet a Nicole Kidman. 

Audrey Hepburn a jej láska k L’Interdit

Výrazný parfém L’Interdit bol symbolom Audrey Hepburn, pre ktorú ho osobne vyrobil Hubert de Givenchy. Herečka ho nosila približne dva roky predtým, ako sa vôbec dostal na trh. Keď sa tak konečne stalo, stal sa poznávacím znamením tisícok žien po celom svete. A môže byť aj vaším, ak milujete opojné vône kombinujúce ovocné a kvetinové tóny.

Rada odborníka

Parfum L’Interdit od Givenchy nájdete dnes nielen v tradičnom prevedení, ktoré nosila Audrey, ale aj v prevedení Rouge. To je charakteristické tým, že kombinuje drevité a korenisté tóny, vďaka čomu je o niečo ťažšie a silnejšie.

Lady Diana ako milovníčka kvetinových vôní

Lady Diana bola známa predovšetkým svojou láskou ku kvetinovým tónom a striedala viacero vôní. K jej najobľúbenejším patrila toaletná voda Dior Diorissimo, ktorú si zamilujete, ak máte radi spojenie konvalinky, ylang-ylang, jazmínu, boronie a amarylky.

Svieže a citrusové vône Kate Middleton

Kate Middleton preferuje skôr svieže ovocné vône, v ktorých vyniká pomarančový kvet, bergamot, citrón, nektárinka, čerešňa alebo grapefruit. To potvrdzuje aj jej obľúbený parfum od Jo Malone, Nectarine Blossom & Honey, v ktorom sa spolu s ovocím objavuje aj sladký agátový med.

Rihanna s odvážnou vôňou Don't Be Shy

O speváčke Rihanne sa hovorí, že patrí medzi najvoňavejšie celebrity. Vďačí za to parfumovej vode By Kilian Love Don't Be Shy, ktorej hlavné tóny tvorí ružové korenie, koriander, bergamot a neroli. Sú doplnené voňavým srdcom a základom, v ktorom nájdete napríklad karamel, vanilku, pižmo, ružu a jazmín.

Ďalšie ženské celebrity a ich obľúbené parfémy

Potrebujete ešte viac inšpirácie? Prezrite si zoznam ďalších herečiek, speváčok a modeliek s ich obľúbenými parfumami:

parfumova-voda-adel

zdroj: Koku.sk

Drevito-korenistá klasika Elvisa Presleyho

Patríte k fanúšikom Elvisa Presleyho? Tento spevák mal počas svojho života viacero obľúbených parfumov, no pravidelne sa vracal k Brut Original. Táto drevito-korenistá klasika sa okamžite môže stať nevyhnutnou súčasťou vášho každodenného outfitu. Vďaka výnimočnému zloženiu podporí vašu mužnosť a zaručí, že na vás ostatní len tak nezabudnú.

Freddie Mercury a jeho široká zbierka vôní

Freddie Mercury bol milovníkom dobrých parfumov. Doma mal širokú zbierku, ktoré pravidelne striedal. Jej základ tvorila korenistá toaletná voda Aramis so santalovým drevom, kokosom, kožou, ambrou a pižmom. Ak by vás táto silná mužná klasika nezaujala, poobzerajte sa po ďalšej vôni, na ktorú Freddie nedal dopustiť. Tou bola Karl Lagerfeld Classic

Zaujímavosť

Okrem bežných pánskych vôní používal Freddie Mercury aj dámske. Medzi jeho obľúbené patril predovšetkým parfém Givenchy L’Interdit, ktorý nosila Audrey Hepburn. 

Brad Pitt – milovník drevitých vôní

Brad Pitt sa považuje za jedného z najatraktívnejších mužov, a to nielen kvôli svojmu vzhľadu, ale aj osobnosti, ktorú dotvárajú vône od značky Lorenzo Villoresi. Herec zvyčajne uprednostňuje drevito-orientálnu toaletnú vodu Firenze Alamut. Táto vôňa zdôrazní vašu osobnosť a pomôže vám vyniknúť. Nositeľná je počas dňa aj večera.

Sofistikované vône Ryana Goslinga

Chceli by ste sa pri kúpe parfému inšpirovať hercom Ryanom Goslingom? Siahnite po jedinečnej a sofistikovanej parfémovanej vode Dior Homme. Jej hlavu tvorí toskánsky kosatec doplnený o základ z cédrového dreva, kože a vanilky a srdce zo santalového dreva. Táto vôňa je univerzálna a bude skvelým doplnkom vášho denného aj večerného outfitu.

Mužné a silné vône, ktoré preferuje Tom Cruise

Hrdina akčných filmov Tom Cruise si zakladá na mužných a silných vôňach. V jeho zbierke nájdete Guerlain Vetiver, charakteristický tabakom, citrónom, kadidlom, kožou, santalovým drevom a korením. Skúste tiež toaletnú vodu Dior Eau Sauvage Extreme, ktorá vás prekvapí jednoduchým, no pritom výrazným zložením obsahujúcim rozmarín, levanduľu, labdanum, céder a kručinku.

parfum-tom-cruise

Zdroj: Koku.sk

Ďalší známi muži a ich obľúbené parfémy

Medzi mužské celebrity, ktoré si zakladajú na dobrých vôňach, patria aj: